Her kommer opskriften på en dejligt læskende stikkelsbærsaft med en skøn sur-sød smag.
Ingredienser (7,5 dl. saft)
1 kg. stikkelsbær - gerne både grønne og lyserøde - nippet for blomster og stilke
3 dl. sukker (smag til efter, hvor sød saften skal være)
5 dl. vand
Lad det hele simre i 20 min. eller mere (specielt hvis bærrene har været frosne) indtil bærrene brister.
Blend det hele godt i gennem - f.eks. med en stavblender direkte i gryden.
Filtrer det gennem først en si og derefter en si foret med et klæde - f.eks. et viskestykke. Stil skålen med sien på køl. Det tager et par timer for det at trække i gennem.
Ud kommer den fineste lyserøde saft, hvis du har brugt både grønne og røde stikkelsbær.
Den mos, der ligger tilbage i klædet og fra første filtrering gennem si er rigtig lækker som marmelade oven på brød. Ingen madspild her i køkkenet :)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar