Små, lækre portionsbagte æggekager, der er gode som en del af en tapasanretning eller en brunchtallerken - f.eks. med lidt brød, skinke og ost serveret til. Æggekagerne er bagt i små kokotter, men man kan sagtens bruge andre små, ildfaste forme. Grøntsagsfyldet kan varieres efter, hvad man har i køleskabet - en god måde at få brugt små rester på.
Ingredienser til 5 små kokotter:
Grøntsagsfyld:
120 g. kogte kartofler - skåret i tern
5 store cocktailtomater eller normal størrelse blommetomater - skåret i tern
1 rødløg - skåret i tern
Lidt madolie/olivenolie
Æggemasse:
5 æg - størrelse m/l
1 tsk. paprika
1/2 tsk. salt ca.
1/3 - 1/2 tsk. friskkværnet peber
1 dl. mælk
1 nip chili-pulver (efter behag)
Topping:
30 g. kraftig, revet ost (jeg rev en stærk og velmodnet fransk, fast ost)
Lidt paprika
Grøntsagsternene steges i olien i ca. 5 min. ved middel varme - indtil tomaterne bliver bløde.
Tag panden af varmen, så grøntsagerne kan køle lidt af.
Ingredienserne til æggemassen piskes sammen.
Bland æggemassen med de svitsede grøntsager.
Pensl 5 små kokotter med lidt madolie.
Fordel æggefyldet i kokotterne, pust osten henover og drys med lidt paprika til pynt.
Bag ved 175 grader (varmluftsovn) i ca. 25 min. eller indtil æggemassen er fast og osten brunet.
Spis med friske krydderurter oven på - f.eks. timian, oregano eller basilikum.
Kan serveres både varme og kolde.
Velbekomme!
Æggekagen kan bruges som en del af et tapasbræt med lidt ost, skinke og oliven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar