Ingredienser:
Sukker
æbleeddike
Fremgangsmåde:
- Sukkeret smeltes til karamel i en gryde
- Når sukkeret er helt smeltet tilsættes æbleeddiken og dette røres godt rundt
- Lad blandingen simre i 1 minutstid for at noget af eddiken kan dampe af - men ikke for meget, for så bliver det til bolcher
- Hæld massen på glas der er skyllet i kogende vand og atamon og det har laaaaaaaaaang holdbarhed
Rebecca. Hvad er måleforholdet. Har nemlig hørt at netop dette skulle være fantastisk med balsamico:)
SvarSletHey :) Det er ca. 1,5 dl eddike til 100 gram sukker - men vi prøvede os lidt frem. Det er mega godt i sovs, lidt godt med et snydekneb for mig, for jeg har ikke talent for sovse-lavning!
SletFedt. Tror også jeg skal prøve det. Jeg er nemlig heller ikke fantastisk til det der med at lave sovs :)
SletKan gastrik bruges i kold pastasalat ? Margrethe
SvarSletDet ville jeg nok ikke gøre - det er en relativt tyk og sød sag. Men hvis det er den søde og sure smag du går efter, ville jeg nok lave en olieeddike dressing, med olie, eddike (evt. en med smag eller balsamico), en sirup eller honning, salt, peber og lidt citron. Den går man aldrig fejl med :)
SvarSletHvis man oplever at Gastrikken er blevet for tyk i glasset, når den er afkølet, så sæt den i et vandbad og lad langsomt vandet koge op. Når gastrikken er blevet tynd tilsætter man forsigtigt lidt kogende vand og rører i rundt i gastrikken indtil den er helt flydende.
SvarSlet