Mit sidste påfund er kapers lavet af frugten fra planten tallerkensmækker. Tallerkensmækker er en meget normal plante i danske haver, der ud over at have fine fine blomster bl.a også kan bruges i salat, urtesalt eller til kapers.
Frugten kommer frem når blomsten har afmodnet eller man har plukket den af og smidt i en salat eller urtesalt.
Fremgangsmåde:
Selve processen foregår hen over to dage og derefter skal det modnes i mindst 3-4 uger (ligesom alle sylteprodukter skal!).
Dag 1:
- Tallerkensmækkerfrugten (eller umodne hyldebær) lægges i en lage bestående af 125 g salt til 1 l vand
- Lad frugten med lagen stå natten over
Dag 2:
- Tallerkensmækkerfrugten dryppes af i en sigte
- Dernæst dækkes de med eddike/vineddike samt nogle peberkorn i en gryde og dette bringes kort i kog
- Tilsidst putter man blandingen på glas (skyllet med atamon for en sikkerhedsskyld) - eddiken skal dække frugten helt
- Kaperserne skal stå i 3-4 uger og så er de klar til brug
Lige nogle sylteregler/tips direkte fra Frk. Jensen herself:
- konserveringsmiddel bør altid tilsættes
- glas eller krukker skal lukkes med låg eller syltepapir - ellers vil eddiken ætse små huller i folien
- frugten/bærrene skal altid være dækket af eddikelagen
- lad produktet modne mindst 3 uger
- brug altid en ren ske til at tage tingene ud af glasset - og læg aldrig noget tilbage
Ingen kommentarer:
Send en kommentar