Æblerne kommer fra min faste frugt og grønt-pusher - mine forældres fantastiske frodige have med hele syv forskellige æbletræer!
Ingredienser til to små kager:
1 sødt æble (helst dansk - jeg brugte Discovery)
12 g. grovvalsede havregryn
12 g. sukker + 1 tsk. ekstra
20 g. smør + lidt ekstra til at smøre med
1/2 tsk. kanel
Creme fraiche
To små ildfaste forme - jeg brugte to små keramiske tærteforme på ca. 12 cm. i diameter.
Du kan også bruge en større tærteform og så lave lidt mere fyld + crumble.
Du kan også bruge en større tærteform og så lave lidt mere fyld + crumble.
Tænd for ovnen - 200 grader varm luft.
Smør formene med smør.
Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver,
Fordel æbleskiverne i de to forme - f.eks. taglagt i to "striber".
Drys med kanel og 1 tsk. sukker.
Bland havregryn, smør og resten af sukkeret.
Fordel blandingen i små klumper ud over æbleskiverne i formene.
Bag i ca. 12 minutter eller indtil de er let brunede på toppen.
Spis dem lune med en klat creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar