28. okt. 2012

Lises første indlæg + krydret ribssmoothie


Velkommen til mit første indlæg på Smagsgal!
Jeg har glædet mig meget til at være medskribent her på bloggen.
Jeg er bidt af mad og er ofte i gang med at eksperimentere eller tage billeder af mad. Mit natbord er lige nu fyldt med mindst ti kogebøger og det er da også min foretrukne godnat-læsning.
Min første opksrift her på bloggen bliver en lille opkvikker her i efterårsmørket. Det er en lækker smoothie fyldt med vitaminstruttende ribs og kraftig smag fra både frisk ingefær og chili.
Både æbler og ribs kommer fra mine forældres have. Det er dejligt at vide, at man arbejder med de bedste råvarer krydret med lidt nostalgi fra barndomshjemmet.
Velbekomme!


Krydret ribsmoothie:
(ca. mål)
250 g. frosne ribs
2 dl. jordbæryoghurt
1 dl. minimælk
2-3 danske æbler (søde)
friskrevet ingefær (ca. 1 spsk el. efter smag)
chilipulver (ca. 1 tsk)
1-2 tsk. solsikkefrø

Kernehuset fjernes fra æblerne, der snittes i både. To æblebåde lægges til side til pynt (dryp evt. med citronsaft for at æblebådene ikke bliver brune). Æblebådene, de frosne ribs, mælk og yoghurt blendes til en ensartet masse.
Smoothien smages til med ingefær og chili. Solsikkefrø og æblebåde arrangeres oven på smoothien til pynt.



 

Masser af madhilsner Lise :)

26. okt. 2012

Mød Lise!


Bloggen er fusioneret! Den lyshårede person på billedet (vi skulle til udklædningsfest, sådan ser vi ikke ud til hverdag!) er min rigtig gode veninde gennem snart 10 år, Lise. Hun er, om muligt, nok mere besat af mad end mig og er nok liiiiiiidt mere sundhedsorienteret end mig (host host mindre bacon...). Hun sylter, bager, drømmer i al hemmelighed om at være professionel husmor og er en all-around kreativ og rar sjæl.. Fremover er vi begge forfattere på bloggen, som i den forbindelse også har skiftet navn til www.smagsgal.blogspot.dk 

/ Rebecca

Livet på Præstegården

Som nævnt før er min bror og svigerinde bosat på en præstegård på i ø i det fynske ø-hav. Tror muligvis gården ligger det smukkeste sted i Danmark. Sådan ser en weekend ud når man er på gårdferie hos bror:










Sommerens produktion af marmelade...
Don't mess with Don Carlo


Mad på en almindelig efterårstorsdag

Ja, madentusiasten i os overtog vidst torsdag, hvor frokosten bestod af hjemmelavet højbelagt smørrebrød, fyldt med hjemmelavede produkter og aftensmaden blev hjemmelavede burgere med alt godt fra fadeburet:




Rullepølse fra slagteren med hjemme lavet pickels bestående af gulerod, snackpeber og blomkål


Æg fra hønerne i haven med hjemmelavet mayo, rejer, citron og brøndkarse


Roastbeef med hjemmelavet relish, hjemmesyltet agurk og hjemmelavede tallerkensmækkerkapers




Burger med hjemmelavet burgerbolle, økoko, gauda-ost, bacon, tomater fra haven, rødløg, hjemmelavet mayo og hjemmelavet relish






 NAM



7. okt. 2012

Æbleflæsk

Æbleflæsk er i min verden comfortfood uden lige! En mundfuld og man ryger lige tilbage i barndommen. Med alle de æbler som hænger på træerne nettop nu, er æbleflæsk en fantastisk frokostret!
Man gør sig selv en tjeneste hvis man køber noget ordentligt flæsk, man kan skære ud i tykke skiver og hvis man bruger gode syrlige æbler fra et træ i haven.

Ingredienser:

  • 1 kg æbler i skiver (med skræl med mindre skrælden er alt for sej)
  • 1 løg i tynde skiver
  • 10 tykke skiver flæsk
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Flæsken steges på en pande (vend mange gange undervejs, så bliver det helt perfekt) og lægges til side på fedtsugende papir
  • Løgene steges i noget af fedtet fra flæsket til de er bløde og lækre, krydres med salt og peber og lægges derefter til side
  • Æblerne steges bløde i resten af fedtet, de skal være bløde og gyldne, men ikke mos.
  • Når æblerne er bløde, gyldne og dufter tilsætter man løgene og blander det.
  • Æblerne og løgene anrettes på et fad og flæsket lægges over
  • Spises med rugbrød

 




Gadekøkken Thai Suppe alá Laura Storm


 Inspireret af den fantastiske gademad fra Thailand fiflede min svigerinde sig frem til en tøm-køleskabet-thai suppe, som blev lavet på samme princip som mesterkokkene på gaderne i Bangkok bruger.
Hun hakkede nogle grøntsager (løg, forårsløg, iceberg og snackpeber) og puttede dem i bunden på suppetallerkenerne sammen med forkogte risnudler og krydderurter (mynte og thaibassilikum). Inden dette havde hun sat en suppe over. I dette tilfælde blev det en klar suppe med løg, grøn karry, chili, sukker, fiskesauce, lime, oksebouillon og nogle tynde skiver af en god tykstegsbøf. Lige inden vi skulle spise det, hældte hun suppen over grøntsager og nudler og serverede det straks efter. effekten bliver at grøntsagerne lige får et chok af den varme suppe, men forbliver lækre sprøde.
Resultatet tog os direkte tilbage til østen og gjorde vores maver så glade! Retten ville kunne varieres i det uendelige, med kylling, rejer, and eller andet kød - eller uden kød. Grøntsagerne kunne være alle sprøde grøntsager man lige har liggende.
En nem, sund og ekstremt lækker suppe til folket!