10. apr. 2016

Ramsløgspesto
Ramsløgene dækker hele skovbunden i min lokale skov, Riis Skov i Aarhus. Det er et smukt syn med alt det grønne, der virkelig viser, at foråret er landet. En svag duft af hvidløg spreder sig, når man går gennem skoven. Med duften i næsen begynder idéerne at pible frem - man kunne lave ramsløgspesto, putte ramsløgsbladene i en sandwich eller i en salat... Den kraftige hvidløgssmag passer ind i mange retter og det er bare med at slå sig løs, mens ramsløgene stadig er der. Et lækkert tilbehør til mange retter er ramsløgspesto. Her får du min udgave af denne nye forårsklassiker.
Når du leder efter ramsløg skal du huske at lugte til planten. Den skal dufte kraftigt af hvidløg. Hvis den ikke gør det, så brug den ikke. Den giftige plante liljekonval ligner nemlig ramsløg, men lugter ikke af hvidløg. Ramsløgene kan plukkes indtil ca. begyndelsen af / midt i maj, hvor de blomstrer og mister deres kraftige hvidløgssmag.


Ingredienser:

200 g. ramsløgsblade - ca. 1 stor håndfuld
75 g. mandler
130 g. parmesan-ost
1,5 dl. olivenolie - ekstra jomfru
1 tsk. citronsaft - friskpresset
1 nip salt

Skyl ramsløgsbladene og dup dem tørre. Hak dem groft og put dem i en stor skål. Hak også mandlerne groft og put dem i skålen. Riv parmesanosten og put det i skålen sammen med olivenolien. Blend det hele til en tyk, ensartet masse. Smag til med citronsaft og salt.
Ramsløgspestoen får en lækker, kraftig hvidløgssmag. Hvis du synes, at den er lidt for krads i smagen, kan du komme flere mandler, parmesanost og olivenolie i.


Pestoen smager helt fantastisk som smørelse i sandwiches, topping på suppe eller bare i en ren form på knækbrød. Mums!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar