7. okt. 2012

Æbleflæsk

Æbleflæsk er i min verden comfortfood uden lige! En mundfuld og man ryger lige tilbage i barndommen. Med alle de æbler som hænger på træerne nettop nu, er æbleflæsk en fantastisk frokostret!
Man gør sig selv en tjeneste hvis man køber noget ordentligt flæsk, man kan skære ud i tykke skiver og hvis man bruger gode syrlige æbler fra et træ i haven.

Ingredienser:

  • 1 kg æbler i skiver (med skræl med mindre skrælden er alt for sej)
  • 1 løg i tynde skiver
  • 10 tykke skiver flæsk
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Flæsken steges på en pande (vend mange gange undervejs, så bliver det helt perfekt) og lægges til side på fedtsugende papir
  • Løgene steges i noget af fedtet fra flæsket til de er bløde og lækre, krydres med salt og peber og lægges derefter til side
  • Æblerne steges bløde i resten af fedtet, de skal være bløde og gyldne, men ikke mos.
  • Når æblerne er bløde, gyldne og dufter tilsætter man løgene og blander det.
  • Æblerne og løgene anrettes på et fad og flæsket lægges over
  • Spises med rugbrød

 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar