7. okt. 2012

Gadekøkken Thai Suppe alá Laura Storm


 Inspireret af den fantastiske gademad fra Thailand fiflede min svigerinde sig frem til en tøm-køleskabet-thai suppe, som blev lavet på samme princip som mesterkokkene på gaderne i Bangkok bruger.
Hun hakkede nogle grøntsager (løg, forårsløg, iceberg og snackpeber) og puttede dem i bunden på suppetallerkenerne sammen med forkogte risnudler og krydderurter (mynte og thaibassilikum). Inden dette havde hun sat en suppe over. I dette tilfælde blev det en klar suppe med løg, grøn karry, chili, sukker, fiskesauce, lime, oksebouillon og nogle tynde skiver af en god tykstegsbøf. Lige inden vi skulle spise det, hældte hun suppen over grøntsager og nudler og serverede det straks efter. effekten bliver at grøntsagerne lige får et chok af den varme suppe, men forbliver lækre sprøde.
Resultatet tog os direkte tilbage til østen og gjorde vores maver så glade! Retten ville kunne varieres i det uendelige, med kylling, rejer, and eller andet kød - eller uden kød. Grøntsagerne kunne være alle sprøde grøntsager man lige har liggende.
En nem, sund og ekstremt lækker suppe til folket!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar