4. apr. 2013

Italiensk inspireret brødtærte med spinat


Tærte skulle der på bordet - og det skulle gerne gå hurtigt. Hvad gør man så? Jeg havde noget tid tumlet med idéen om at lave en tærte med en "færdigbagt" bund af f.eks. brød. Konceptet kender man bl.a. fra den engelske Charlotte Cake, hvor der også bruges skiver af brød. Så jeg gik impulsivt i gang med min brødtærte, så måtte det briste eller bære.

Tærteformene blev foret med franskbrød og fyldet fuldstændigt improviseret. Så det var med spænding, at jeg satte kreationerne ind i ovnen. Men stor var lykken, da hele køkkenet efterhånden blev fyldt med en liflig duft af tærte og smagen heldigvis også kunne leve op til dette.
Så hvis du er frisk på at prøve en anderledes form for tærte, er denne her i hvert fald en hurtig og lækker måde at lave tærte.




Ingredienser (til to mellemstore tærter):

200 g. brød (fint/groft franskbrød, kan sagtens være halvtørt)
400 g. frossen spinat
200 g. blandede osterester (brie og maasdamer brugt i denne tærte)
40 g. parmesan (friskrevet)
7 soltørrede tomater
3 ansjoser i olie (kan evt. udelades)
1 tsk. hvidvinseddike
1,5 spsk. tørret timian
1,5 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt ca.
1 tsk. peber ca. (friskkværnet)
8 æg
1 dl. cremefraiche (el. A38/skyr)
1 spsk. majsjævner (f.eks. fra Maizena)
1-2 spsk. madolie

Udstyr:

2 tærteforme med en diameter på ca. 20-24 cm.

Tærteformene puttes i ovnen og ovnen sættes på 200 grader varmluft.
Brødet skæres ud i ca. 10 tynde skiver. Osteresterne skæres ud i små tern på ca. 1 x 1 x 1 cm. Parmesanen rives og halvdelen sættes til side til senere. De soltørrede tomater skæres i mindre stykker. Ansjoserne hakkes fint.
Spinaten, osteresterne, halvdelen af parmesanen, de soltørrede tomater, ansjoserne, hvidvinseddiken, timianen, muskatnøden, samt salt og peber blandes sammen i en varmefast skål og varmes i gennem i mikroovn til spinaten er optøet og osten er blevet blød eller smeltet. Det tager 5-10 min. ved ca. 70 % effekt. Alternativt kan det varmes i en lille gryde på komfur.
6 af æggene piskes sammen og spinatblandingen røres i.
Tærteformene tages ud af ovnen og de smøres med madolien. Læg brødskiverne ud i tærteformene til bunden er dækket med ét lag brød. Resten af brødskiverne brækkes i tredjedele og lægges, så de dækker tærteformens sider. Hvis der er noget brød tilovers, så gem det til pynt.
Spinatæggeblandingen fordeles ud i de to tærteforme.
De to resterende æg blandes med lidt salt og peber, creme fraiche og majsjævner. Æggemassen hældes oven på spinatblandingen i tærteformene. Hvis der er brød tilovers brækkes det i små stykker og fordeles oven på tærterne. Den resterende del af parmesanen drysses over tærterne som det sidste, inden de sættes i ovnen.
Tærterne skal have ca. 20-25 minutter i ovnen, indtil æggemassen er fast og brødet i kanterne er blevet let brunede.

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Hej Lise og Rebecca,
    Jeg er caster og er netop igang med at finde deltagere til et helt nyt og hyggeligt program til TV2.
    Måske kunne det være noget for jer..? Man må gerne stille op stille sammen.
    Jeg vil meget gerne fortælle jer mere om programmet, hvis I er interesserede i det.
    Jeg kan fanges på mail: mmd@mastifftv.dk
    Jeg håber at høre fra jer.
    De bedste hilsner
    Mette, Caster

    SvarSlet