19. dec. 2012

Lørdagsmiddag med fisk

Generelt har jeg det lidt bob-bob med fisk. De skal virkelig helst ikke være hakket, jeg mister appetitten hvis jeg får et ben ind i munden og de må helst generelt ikke smage så meget af fisk. Men jeg har fundet på en opskrift som jeg virkelig godt kan lide!
Jeg placerer fisken (laksestykker, ørred eller et andet stykke fast fisk - endda pengasius hvis man har lyst til at fylde kroppen med medicinrester og andet godt) i folie sammen med mine andre ingredienser, olie og lukker den helt tæt sammen. Det gør at al saften og kraften bliver sammen med fisken og det smager super godt!
Denne gang smurte jeg et lag red curry-sennep (som jeg havde købt på Aarhus Food Festival i august) på, spredte soltørrede tomater, gulerodsstave og rødløg ud over. Dette dryssede jeg salt og peber, olie og en sjat rødvinseddike ud over, lukkede til og gav ca. 30 min i 200 grader.
Man kan selvfølgelig bruge andre ting sammen med fisken - porre, forårsløg, tomater, hvidvin, citronskiver - hvad man nu bedst kan lide sammen med sin fisk!
              
Til fisken spiste vi blandede rodfrugter i små tern - for som min søster siger: Jo mindre stykker det er, jo mere olie får man med!
Ud over dette havde jeg sat en dej over om formiddagen, som bare kom ind på stenpladen som et rustikt brød. Til det hele rørte vi en hvidløgs-mayo sammen.
Opskriften på mayo kommer i det næste indlæg - når først man er begyndt at lave mayo selv, køber man ALDRIG det i butikkerne igen :)
/Rebecca

Ingen kommentarer:

Send en kommentar