20. okt. 2013

Hybenmarmelade med æbler

 
Hyben kan som få andre planter virkelig dele vandene - hus-/sommerhusejerne med hyben i baghaven hader dem som pesten, hvorimod naturelskere og madnørder elsker de smukke vilde roser og de lækre, orange hyben om efteråret. Men når man nu heldigvis tilhører den sidste gruppe, så skal de fine hyben da hjem og inddrages i madlavningen.
 

14. okt. 2013

Æblepandekager med havtorn


Dette indlæg bliver starten på en ny stil på bloggen. Fra og med dette indlæg vil jeg arbejde med årstiderne som benspænd for opskrifterne. Det er i forvejen noget, jeg fokuserer på i min madlavning. Men nu skal bloggen også handle mere om årstiderners skiften og hvilke råvarer, der topper hvornår på året. Derudover vil jeg en gang i mellem inkludere nogle opskrifter med ingredienser fundet i naturen. Så velkommen til et nyt Smagsgal, der nu officielt er gal med sæsonerne!

7. okt. 2013

Vietnamesisk, karamelliseret svinekød med spinat


Her kommer et sidste tilbageblik på mine madoplevelser i Vietnam.
Første gang jeg smagte karamelliseret svinekød var til et madkursus på den sidste del af rejsen. Jeg blev overvældet af den intense karamelsmag, der passer perfekt til svinekødet. Retten smager som noget, der har simret hele dagen, men i virkeligheden er det en ganske hurtig ret at lave.

1. okt. 2013

Pho - vietnamesisk oksekødssuppe


Efteråret  er over os og det blevet væsentligt koldere udenfor. Efter en lang gåtur ude i de farvestrålende efterårsskove har man brug for noget varmt til at samle kræfterne igen. Det, jeg elsker allermest efter sådan en gåtur, er en god, kraftig suppe. Det kunne være denne vietnamesiske oksekødssuppe, som er et spændende alternativ til den klassiske, danske oksekødssuppe. Den er mere frisk i smagen og spises med friske krydderurter på.